Stor spridning men med gemensamma nämnare

KB18:s bolag finns i en rad olika branscher men har ändå mycket gemensamt. Vårt fokus ligger på små och medelstora bolag med stabil verksamhet, men med möjlighet att växa när vi bidrar med nytt ledarskap, ny energi och nytt kapital. Klicka här så hittar du KB18:s senaste årsedovisning.

Emmlight är en ledande leverantör av komponenter inom belysning. Företaget är baserat i Emmaboda och omsätter cirka 21 miljoner kronor per år. Sortimentet innehåller allt från förskruvningar och lampor till hela armaturer. Tyngdpunkten ligger på elektromekaniska komponenter som lamphållare, sladdställ och strömbrytare. Huvuddelen av försäljningen sker i Sverige.

Klicka här för mer info om Emmlight

Watt & Veke är ett inredningsföretag som säljer lampor, lampskärmar och adventsstjärnor. Företaget är baserat i Eskilstuna och omsätter cirka 38 miljoner kronor per år. Produkterna säljs hos ledande inredningsbutiker, belysningsfackhandel, möbelkedjor, men även på export till Norge, Tyskland, Finland och Danmark.

Klicka här för mer info om Watt & Veke

Svensk Formteknik grundades 1948 och har sedan dess bistått sina kunder med material och utrustning för betonggjutning. De senaste åren har utbudet kompletterats med olika typer av monteringsstöd. Bolaget omsatte dryga 16 miljoner kronor det senaste året.

Sveriges befolkning växer och alla aktörer i samhället har ett stort ansvar när det gäller att snabbt och effektivt skapa ett hållbart boende för alla. Svensk Formtekniks roll är liten men vi gör vad vi kan för att ta vårt ansvar i den totala byggproduktionen genom att erbjuda våra kunder ENKLA och PROBLEMFRIA lösningar.

Klicka här för mer info om Svensk Formteknik.

KB18 Labs erbjuder rådgivning inom strategisk kommunikation. Bolaget är nystartat och verksamheten drog igång ordentligt i början på 2017 utifrån insikten att det blir allt viktigare för företag att förhålla sig till mediala och politiska realiteter när de fattar beslut och agerar. Rådgivarna är partner i KB18 Företagsförädling.

Läs mer på www.kb18labs.se

Mekverken Tool AB:s affärsidé är att för kundernas räkning ta totalansvar för produktionsverktyg, automatisering/mekanisering av produktionslinjer och mekaniska komponenter till mycket konkurrenskraftiga priser. Företaget befinner sig i ständig utveckling för att möta marknadens ökande krav med flexibilitet och hög teknisk kompetens. Mekverken Tool ingår tillsammans med KS industriservice och Däldens Mekaniska i KB18:s affärsområde industri.

Läs mer på www.mekverken.se

Consentio Ledarskap/iero ledarskap

Consentio Ledarskap bedriver ledarskapsutbildning över hela landet från sin bas i Malmö och Örebro och omsätter cirka 20 miljoner kronor per år och sedan våren 2019 även i Stockholm genom förvärvet av iero ledarutveckling. Consentio erbjuder såväl öppna ledarskapsutbildningar som utvecklingsprogram designade för chefer, medarbetare, ledningsgrupper och arbetslag inom såväl näringsliv som offentlig sektor utifrån deras specifika behov. Genom ett eget program för ledarutveckling har iero skapat ett unikt ledarnätverk runt förmågan att leda i en alltmer komplex värld. Kombinationen av Consentio och iero kommer att göra medarbetare och organisationer ännu bättre rustade att möta framtidens utmaningar.

Läs mer på www.ledarskap.se

Securus grundades 2000 och är ett bevakningsbolag som vill bidra till ett tryggare samhällsklimat. De anställda är i grunden väktare men flera är dessutom ordningsvakter. Bland kunderna finns såväl företag och organisationer som offentliga myndigheter. Securus har verksamhet på flera håll i Sverige med Stockholmsområdet som största marknad. Säkerhetsföretaget Prosecta startade 2003 och förvärvades av Securus 2017 för att uppnå samordnings- och skalfördelar mellan två kompletterande verksamheter. Detta ger en bra grund för att tillsammans kunna utvecklas till en ledande aktör inom säkerhet och trygghet i Sverige.
Tillsammans  har Securus/Prosecta  150 anställda och omsätter cirka 60 miljoner kronor per år.

Läs mer på www.securus.se

MyDrivingAcademy har utvecklat ett smidigare och tryggare metod ta körkort genom att följa tolv steg. Metoden bygger en starkare koppling mellan teori och praktik med hjälp av en egenutvecklad app där det inte bara går att jobba med teori utan också boka körlektioner i rätt takt, med rätt innehåll. Metoden gör det också lättare för att träna på rätt saker vid privat övningskörning.Sammantaget gör det elevernas resa mot körkortet billigare och enklare. KB18 Företagsförädling AB gick in som delägare i bolaget i november 2019. MyDrivingAcademys mål är att etablera sig hela landet de närmaste åren.

Läs mer på www.mydrivingacademy.com

KS Industriservice är en mekanisk verkstad som grundades 2003. Företaget tar helhetsansvaret för ett projekt, från offert till intrimning hos slutkunden. Framgångsfaktorn är att få projekten klara i rätt tid, med bästa kvalité och till lägsta möjliga kostnad. KS Industriservice utgör tillsammans med systerbolagen Mekverken Tool och Däldens Mekaniska KB18:s affärsområde Industri. KS Industriservice utsågs 2019 (tillsammans med Däldens Mekaniska) till MästarGasell av tidningen Dagens industri, vilket ges företag som har blivit Gasellföretag minst tre gånger eller fler under de 20 år som Dagens industri har utsett Sveriges ledande tillväxtföretag.

Läs mer på www.ksindustriservice.com

Däldens Mekaniska startades 1964 i Tidaholm, finns i egna lokaler och är en traditionell mekanisk verkstad. Viktigt för företaget är att skapa trygghet hos kunden, det tillsammans med stor yrkesskicklighet har genom åren gett Däldens Mekaniska god beläggning i sina moderna NC-maskiner. Företaget ingår tillsammans med KS Industriservice och Mekverken Tool i KB18:s affärsområde Industri. Däldens Mekaniska utsågs 2019 (tillsammans med KS Industriservice) till MästarGasell av tidningen Dagens industri, vilket ges företag som har blivit Gasellföretag minst tre gånger eller fler under de 20 år som Dagens industri har utsett Sveriges ledande tillväxtföretag.

Läs mer på www.daldensmek.se